Idrott & kost

”Hur ser skolans kostplan ut?” – är en populär fråga.

Maten på Sonja Kavalesky skolan är noga utvald och genomtänkt. Detta gör vi tillsammans med professionella aktörer, kostrådgivare och matleverantörer. Bland annat använder vi oss av olika matkasseföretag för att få hjälp med våra menyer. Genom att jobba med flera aktörer ser vi till att hålla en mycket varierat matutbud och bidrar till ett balanserat kostintag. Vi ställer oss ofta frågan: vilken är den bästa matkassen? – och med det underliggande frågeställning och noggranna undersökningar kan vi se till att beställa mat som kommer från närliggande platser. Vi är väldigt ekologiska i vårat tänk och vill värna om vår natur så gott vi kan. Genom att beställa olika sorters matkassar ser vi till att minska matsvinnet och bidrar till en bättre framtid. Detta har vi gjort genom hela vår historia och är någonting vi vill efterlämna.

”Hur ser skolans idrottsundervisning ut?” – är en av föräldrarnas favorita frågor.

Idrotten på Sonja Kovalevsky skolan bedrivs i de nya sporthallarna i Bromma samtidigt som aktiviteter som kräver utomhusmiljö förläggs till Rålambshovsparken. Vi använder även Judarnsskogen och Vasaparken för ytterligare utomhusaktiviteter. Simundervisningen hålls på Kronobergsbadet på Kungsholmen.

Resan till sporthallarna i Bromma tar cirka 15 min, men den tiden går inte förlorad – eleverna lär sig att ta ansvar och hur man beter sig i trafiken. Genom att ha regler och rutiner som följs skapar vi en trygghetskänsla hos eleverna och personalen.

Sonja Kovalevsky-skolans idrottsundervisning följer de nationella kursplanernas mål och vi srtävar efter att alla elever ska utveckla sin fysiska, psykiska, sociala förmåga samt utvecklar en positiv självbild.

I Sonja Kovalevsky-skolans mångkulturella kontext är fysiska aktiviteter extra viktiga och utgör en gemensam nämnare för olika kulturer.

Skolan deltar i flera idrottsaktiviteter som arrangeras för Stockholms grundskolor. Några exempel är skol-distriktmästerskapen och snickers cup i fotboll för åk 6, då skolan ställer upp med lag.